Trifle Toetje
Deze onweerstaanbare trifle is een perfecte afsluiter van een diner of als zomers dessert bij een feestelijke gelegenheid. De lagen van zachte cake gedrenkt in limoncello, romige mascarpone met citroen, en een frisse topping van rood fruit zorgen voor een smaakexplosie bij elke lepel. Het is eenvoudig te maken, maar ziet eruit als een kunstwerk – een echte showstopper op tafel! Volg dit recept stap voor stap en verras jezelf (en je gasten) met dit heerlijke toetje.
Triffle
Benodigd:
- Paar plakken cake (gewone gekochte cake)
- Limo cello
- Mascarpone 500 gram
- 2 Citroenen
- Klein bakje aardbeien en klein bakje frambozen.
- 3 eieren
- Diepvriesvruchten (rood fruit) 250 gram.
- 8 el Suiker
- Poedersuiker
- Gelatine 3 blaadjes en laten weken in koud water
Bereiding:
- Cake in platte schaal op de bodem leggen en drenken in de limo cello
- Citroen raspen, daarna persen en in een pan doen
- Suiker toevoegen inkoken tot een stroopje en laten afkoelen.
- Eieren eigeel en eiwit scheiden.
- Ei geel opkloppen met wat 2 etl. suiker tot romig geel.
- Eiwit opkloppen met 2 etl. suiker tot het goed stijf is.
- Mascarpone en eigeel omroeren en daarna afgekoeld stroopje er door heen mengen
- Daarna eiwit erdoorheen spatelen
- Mengsel op gedrenkte cake doen en in koelkast laten koelen / stijven
- Diepvries vruchten met een klein beetje water en suiker + 20 minuten koken.
- Van het vuur halen en de uitgeknijpt. gelatine toevoegen.
- Daarna vruchtensap passeren door zeef ( alle pitjes eruit halen).
- Vruchtensap af laten koelen tot lobbig en dan op mascarpone gieten
- Geheel verder laten opstijven.
- Halveer de aardbeien en snijdt ze met groene half door
- Als de mascarpone voldoende gestijfd en gekoeld is aardbeien en frambozen op het opgestijfde vruchtensap plaatsen.
- En als laatste het geheel bestrooien met wat poedersuiker.
Auteur
Sandra Bugter
21 mei 2025